background

 

Mirë se erdhët në ueb faqen e Sali Bashotës, poet, prozator, studiues dhe publicist. Këtu do të gjeni informacione për krijimtarinë letrare dhe shkencore të Sali Bashotës: vepra me poezi, vepra me prozë poetike, vepra me studime dhe kritikë letrare, vepra të përkthyera në gjuhë të ndryshme të botës, antologji poetike, intervista, shkrime publicistike, artikuj dhe vepra studimore për Sali Bashotën.

Teksti i plotë i shumë veprave dhe i shkrimeve të tjera, mund të shkarkohen këtu nga interneti në formatin PDF.

Ju uroj lexim të këndshëm.

Sali Bashota

  • Medalje Nderi

    Medaljoni 90 vjet Bibliotekë Kombëtare, me rastin 90-vjetorit të themelimit të Bibliotekës Kombëtare të Shqipërisë, Tiranë, 2010

  • Çmimi "Serembe"

    Çmimin Serembe, për krijimtari letrare dhe shkencore, Klubi i Artistëve Laçjanë dhe Fondacioni Pedrollo, Shqipëri-Itali, 2010

  • Çmimi Kombëtar

    Çmimin letrar për veprën më të mirë me poezi për vitin 2011 me titullin "Dorëshkrimi i ngjallur", Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Prishtinë, 2012

LIDHJE